Lenny ja Dana

Lenny ja Dana

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kisoja

Tämä(kin) viikonloppu on kulunut sujuvasti koiramaisissa tunnelmissa. Lauantaina 13.10 startattiin Danan kanssa Kauhajoella agility- ja hyppyrata, tuloksena molemmista hyl. Hylätyt tulokset johtuivat itseasiassa takaakierroista, kun Dana hyppäsikin esteen suoraan. Heh, taisi ohjaaja olla vähän huolimaton.
Molemmilla radoilla yllättäen säädettiin keppien kanssa. Toisella radalla Dana jopa haukahteli keppien aikana! Dana ei ikinä hauku agilityssa, tai missään muuallakaan. Tuntui että Dana oli jo aivan turhautunut keppien suorittamiseen.. Mitähän ihmettä tässä seuraavaksi keksisi keppien suhteen. Varmaankin varaan avuksi jonkin yksityskouluttajan, jolla voisi olla neuvoja niihin. Kisaaminen saa hetkeksi siis jäädä, ja keskitytään treenaamiseen. Juoksuja olen jo odotellut Danalle saapuvaksi, ja nyt olisi sopiva aika kun joka tapauksessa on se pari viikon tauko ennen talvikautta, eikä ole mitään harrastussuunnitelmia sen kummemmin.

Sunnuntaina 14.10 lähdin Isokyröön MOSH ry:n järjestämiin epävirallisiin maastojuoksukisoihin koirien kanssa. Kisoihin sai mennä siis ihan ekakertalaisenakin, ihan vain kokeilemaan mitä koira lajista tuumaa. Maastojuoksussa koira juoksi pellolle tehdyn radan vieheen perässä. Minä vain lähetin koiran vieheen perään  aloituskohdasta. Paikalla oli kaksi tuomaria, joilla molemmilla oli 100 pistettä käytettävänä yhtä koiraa kohden. Tuomarit arvostelivat mm. koiran innokkuutta ja kestävyyttä. Lenny osallistui Muut pennut-luokkaan, saaden 180/200p - joka riittikin voittoon! :) Dana sai 144/200p.
Arvelin että Lenny lähtee varmasti avoimena ja rohkeana vieheen perään, ilman että minun täytyy auttaa juoksemalla vierellä. Ja niinhän kävikin, Lenny juoksi ihan täysiä vieheen perässä innoissaan, lopuksi alkoi jo haukkumaankin, menikö hermot kun ei meinannut saada kiinni viehettä ;)
Danan kohdalla mietin että ei välttämättä uskalla lähteä vieheen perään, kun on sen verran epävarmempi asioista kuin Lenny. Dana lähti kuitenkin ihan niinkuin Lennykin, tosi hienosti. Molemmat seurasivat hienosti koko matkan viehettä. Kisarata oli n.400 m, ja pennuilla puolet siitä.

Lenny maastojuoksukisojen pentu-sarjan voittaja

3 kommenttia: