Lenny ja Dana

Lenny ja Dana

torstai 27. syyskuuta 2012

Danan luonnetesti

Sunnuntaina 16.9 oli tosi jännä päivä; agilitykisat ja luonnetesti! Kisoista haettiin kotiin kaksi hylättyä tulosta, lähinnä keppien ansioista. Dana meni keppejä aivan kuin ensimmäistä kertaa, videolta huomaa kuinka Dana yrittää ratkoa keppien mysteeriä kuluttaen yliaikaa puoli minuuttia.. Huoh. Onneksi treenejä tulee olemaan yhteensä ainakin kuudet ennen seuraavia kisoja Maalahdessa 29.9. Onneksi ei ole juoksut vielä alkaneet niin päästään kisaamaan. Toiveissa ehtiä myös 13.10 Kauhajoelle kisoihin ennen juoksuja.

Luonnetesti järjestettiin Ilmajoella IKKJ:llä, jossa siis käymme agilityakin treenaamassa. Tuomareina toimivat Irene Puputti ja Marco Vuorisalo.

Osallistuin testiin nähdäkseni miten Dana reagoi uusiin ja erilaisiin, jopa uhkaaviin tilanteisiin ja saada reaktioista tuomareiden arviot. Testi ei mennyt kovin vakuuttavasti, siitäkin kotiin tuomisina hylätty, 57 pistettä. Kokeilemme parin vuoden päästä uudelleen testiä, onhan Dana vasta 2,5 vuotias.

Testi alkoi tutustumisella, jossa juttelimme tuomarin (itse asiassa tuomariharjoittelijan) kanssa kaikenlaista Danasta. Roolini luonnetestissä oli vain pitää koiraa ja olla itse reagoimatta mihinkään tuomarien tarkkaillessa koiraa.

Seuraavaksi leikittiin. Tai siis Dana leikki kepillä tuomarin kanssa, eikä tarvittu edes omaa lelua. Hyvin Dana lähti leikkiin mukaan, olisin kuvitellut sen vain katsovan minuun ja kysyvän että mitä tuo täti meinaa?


Seuraavaksi vuorossa on kelkka, jota vedettiin meihin päin. Minun piti seistä paikallani ja tuijottaa suoraan eteenpäin kelkkaa, ja tuomarit arvioivat koiran reaktioita. Oli aika hauska kuulla Danan haukkuvan ja murisevan ihan tosissaan kelkalle, mutta vielä kivempi oli huomata, että Dana uskalsi hyvin tulla tutkimaan kelkkaa sen pysähdyttyä.



Seuraavalla videolla Dana jätettiin seinään lyhyellä hihnalla. Itse menin nurkan taakse piiloon, jonka aikana tuomari hyökkäsi Danaa kohti. 




Seuraavalla videolla ovat tuomarin hyökkäys meitä kohti, sateenvarjon aukeaminen yhtäkkiä edessämme, tynnyrin alastulo kolinalla sekä pimeään huoneeseen meneminen. Mökkiin oli tehty pimeää huonetta varten kaksi erillistä huonetta, joista toiseen Danan piti pujotella kapeaa käytävää, tuomareiden ohi minun luokseni huoneen pimeimpään nurkkaan. Dana oli mennyt lukkoon heti sisään astuttaessa, eikä ollut uskaltanut liikkua kovin helpolla. Tuomariharjoittelija houkutteli Danaa ja välillä minun piti kutsua Danaa tai yskäistä. Pari kertaa Dana tuli jo toisen huoneen suulle, mutta koska vastassa istui (kai pelottavan näköinen) miestuomari Dana pakitti takaisin ensimmäiseen huoneeseen. Vasta kun miestuomari meni blokkaamaan Danan menemästä takaisin ensimmäiseen huoneeseen uskalsi Dana etsiä minut. Voi toista. 
Video on ilmeisesti liian suuri tänne ladattavaksi kun ei suostu toimimaan, mutta tässä LINKKI videoon.

Viimeisenä oli vuorossa aseen laukaisut. Ensimmäisen laukaisun, joka suoritettiin liikkeessä, Dana olisi vielä kestänyt, mutta toisen kohdalla Dana menee paniikkiin ja alkaa vetää hullun lailla poispäin. Laukauksien jälkeen rauhoittelin koiran kävelemällä pihapiirissä ja tiellä. Lelukaan ei kiinnostanut Danaa tuossa mielentilassa. 



Vielä tuomarien kommentit ja pisteytys:



Toinen, pidempi arviointivideo löytyy TÄÄLTÄ.

Muistuttivat lopuksi että sama koira se on kuin ennen testiäkin. Mun Dana <3

ARVOSTELU

I Toimintakyky -1 Pieni
II Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
IV Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
V Hermorakenne -1 Vähän hermostunut
VI Temperamentti +3 Vilkas
VII Kovuus +1 Hieman pehmeä
VIII Luoksepäästävyys +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukaspelottomuus -- Laukausarka

Tulos 107
Vähennystulos -50
Loppupisteet +57


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti