Lenny ja Dana

Lenny ja Dana

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Pentuaksailua ja hierontaa

Lennyllä oli pitkästä aikaa pentuaksatrenit keskiviikkona 29.8. Tarkoituksena oli harjoitella kontakteja mutta - kun ne putket ja hypyt vaan on paljon kivempia treenata :D Otettiin siis hyppy-mutkaputki-hyppyä sekä siivekkeen kiertoa. Aluksi en edes tajunnut kokeilla jättää Lennyä istumaan ensimmäisen hypyn taakse. Vasta kun tajusin kokeilla, niin hyvinhän se jäi sinne istumaan ja lähti vasta käskystä! :) Heti putken jälkeen Lenny oli mussa kiinni, joten harjoiteltiin irtoamista apuohjaajan kanssa. Saatiinkin se irtoamaan hyvin hypyille.





Danalla oli tiistaina 4.9 hieronta FitPetissä, Virve Lintalalla. Ensin pihalla katsottiin Danan liikkeet edestä, sivulta ja takaa ravatessa. Liikkeet näyttivät hyviltä, selkälinja pysyi suorana eikä muutenkaan näkynyt omituisuuksia. Pihapiirissä oli hevosia ja paljon hajuja jotka olisivat olleet kovin mielenkiintoisia. Dana olisi innoissaan mennyt katsomaan hevosia lähempääkin, hyvä ettei pelännyt niitä :)

Sisällä hierontatiloihin siirrettyessä hieroja kyseli Danasta tarkemmin tietoja. Sen jälkeen menimme lattialle istumaan ja Dana tuli meidän väliin, ihan muhun kiinni niin että meidän naamat aivan koskettivat :D Danaa siis hieman jänskätti kun outo ihminen oli niin lähellä ja meinasi vielä koskeakin! Mutta hyvin Dana antoi hieroa, meni jopa itse makuuasentoon - ja myöhemmässä vaiheessa jopa kyljelleen! Aivan mahtavaa että pystyi noin hyvin rentoutua vieraan ihmisen käsittelyssä. Viime kerta meillä meni eräällä toisella hierojalla aika stressaavasti, Danaa piti pitää kyljellään koko ajan niin, että Dana vain makasi jäykkänä paikallaan ja luovutti puolet karvoistaankin stressin takia.. Nyt mentiin kuitenkin ihan koiran ehdoilla, halusin että Danalle jää hyvä kokemus. Läähätystä jatkui kyllä melkein alusta loppuun saakka, ja vähän väliä Danskun piti sivu silmällä vilkuilla että niin kuka sielä nyt oikein hieroo mua. Kipeät kohdat huomasi siis selvästi, kun läähätys lakkasi. Aivan niinkuin itsekin, vahingossa tulee pidätettyä hengitystä hieronnassa kun oikein sattuu.

Danalla oli raajat ihan hyvät, ei löytynyt jumikohtia. Selkä sen sijaan olikin kipeä ja jumissa. Pitkiä selkälihaksia hierottiin kauan, sekä lanneselkää, joka myös oli jumissa. Lanneselkä kuulemma agilitykoirilla monesti kipeytyykin. Myös oikean jalan takareidessä oli jumikohtaa, eli vaikka jalka oli aivan rentona hierottaessa, jalka tärisi silti itsekseen. Pyysin hierojaa näyttämään venyttelyliikkeitä, joita voisin kotona tehdä treenien jälkeen. Oikein hyvä opastus saatiin venytyksiin. Liukkailla keleillä pitää seurailla, jos alkaa aristelemaan tai jännittämään selkäänsä. Kokonaisuudessaan oli hyvä käynti, mennään kyllä toistekin.

Sunnuntaina 9.9 olimme kolmen aussien voimin metsälenkillä, mukana menossa siis myös Riki. Jostain kumman syystä kaikille koirille tulee aina ihme hinku runtata Lennyä maahan.. :D Niin kävi myös nyt, mutta Lennyhän ei valita! Kyllä Dana yritti välillä puolustaakin Lennyä, mutta sitten se runttasi itse Lennyä maahan. Reilua.




Vielä yksi hauska kuva Lennystä, kun se tarkkaan seurasi äsken omia agilityvideoitaan :) Nyt vauva meinaa nukahtaa mun syliin tähän tietokonetuolille.


3 kommenttia:

  1. Ei vitsi, että noilla australianpaimenkoirilla on veikeet ilmeet :D Mitä muuten tommoset koirien hieronnat maksaa?

    VastaaPoista
  2. Lennystä tulee varmaan ihan paras agikoira kun noin nuorena on päässyt aloittamaan :) Pöllin muuten tuon mettäkuvan!

    VastaaPoista
  3. Hitsi Danan ilmeet on söpöi

    VastaaPoista