Lenny ja Dana

Lenny ja Dana

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Luonnonmukaista hoitoa

Apua Danan valeraskauteen saatiin homeopaattisilla aineilla, onneksi! Vyöhyketerapian avulla Dana tutkittiin, ja sekä munasarjavyöhyke, että hormonivyöhyke olivat hoidon alussa lämpöiset ja turvonneet. Myös lavanväli oli yhdestä kohtaa lämmin, joka kertoo stressistä. Danalla oli suunnilleen keskellä selkää lukko, joka luultavasti oli aiheuttanut kipua sen verran, ettei agilitykaan onnistunut. Onneksi selkä saatiin kuntoon! Ensimmäinen homeopaattinen aine jota Dana sai valeraskauden aiheuttamaan stressiin, hoitoviettiin, pesänrakennukseen, masentuneisuuteen ja vetäytyneisyyteen, oli Sepia d30. Alle viikossa Dana muuttui omaksi itsekseen! Toinen aine, nimeltään Urtica urens 6, oli tarkoitettu turvonneisiin nisiin ja maidon vuotamiseen. Myös se auttoi hyvin. Seuraavia juoksuja ajatellen on lohduttavaa tietää että koiralle saa heti apua, ennenkuin oireita edes ilmaantuu. Jos seuraavat juoksut siis ehtivät tulla, Danahan on tarkoitus leikata piakkoin.


Lennyn agilitypainotteista pentukurssia on jäljellä enää yksi kerta. Viimeisen koulutuskerran jälkeen meillä alkaakin Danan kanssa paimennus! Lennyn pentukurssilla on tähän mennessä opeteltu rengasta, putkea, kujakeppejä, esteen kiertämistä, ohjaustekniikoita, targetia, kontaktin ottamista, epätasaisten pintojen päällä kävelyä, neljän hypyn suoraa (joka onnistui peräti niin hyvin, että sain juosta Lennyn vierellä), koske-käskyä jne. Olen monesti ihmetellyt miten kotona niin vallaton pentu käyttäytyy treeneissä rauhallisesti ja keskittyneesti. Tosi hienosti suoriutuu tehtävistä joita kurssilla harjoittelemme, ja on alkanut jo tarjoamaan joitain käskyjä treenatessa. Kaikki esteet on hurjan kivoja Lennyn mielestä, häntä heiluu kokoajan :)

Danan kanssa mennään pitkästä aikaa agiliitelemään torstaina, nyt pitäisi koira olla kunnossa ja valmiina aksailuun! Ensi viikonloppuna oli tarkoitus osallistua Nokia ryhmikseen, mutta koska Dana ilmeisesti ei ole niin kiinteä kuin pitäisi, jäämme odottelemaan Seinäjoen KV-näyttelyitä. Ilmoitan luultavasti molemmat koirat sinne, ellei nyt jompikumpi tule näyttämään ihan hullulta :-D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti