Lenny ja Dana

Lenny ja Dana

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Treenausta, näyttelyt ja pentutreffit

Viikkotreenit 27.12. Lenny menee jokseenkin lujaa aksassa :-)


Olimme hallilla treenaamassa 30.12 Einin ja koirien kanssa. Tässä Lennyn taidon näytteet.




Vuoden ensimmäiset viikkotreenit 3.1.2013


Viime treeneissä Lennyn kanssa 17.1 harjoittelimme uutena esteenä pöytää, sekä uutena ohjauskuviona jaakotusta. Oli itselläkin taas opeteltavaa tuon jaakotuksen kanssa, että osaisin tarpeeksi ajoissa jo kääntyä, että koira pystyisi ennakoimaan käännöstä.. Pöytä oli tietenkin Lennyn mielestä hauska, koska siinä palkkailtiin paljon. Lopuksi otimme pöytä-hyppy jaakotuksella-kepit-putki sarjan. 
 
Danan treeneissä mulla ei ole videokameraa mukanakaan, mutta Lennarin treeneissä on ystäviä ryhmässä mukana niin saa videoita :-) Eipä me Danan treeneissä olla mitään suurta tehtykään, tai ylitetty itseämme. Ollaan oltu paljon pois sairastelujen, juoksujen ja nyt viimeisimpänä valeraskauden vuoksi. Onneksi Dana leikataan pian, ei ole montaa kuukautta vuodesta sellaista, ettei olisi koiralla jotakin. Helpottaa Danskunkin elämää kun ei tarvi stressata juoksujen ja valeraskauksien perään. 

Perjantaina 18.1 starttasimme auton heti töiden jälkeen kohti Tamperetta. Kävimme illalla Lennyn kanssa kasvattajan luona, joka sai vielä tarkistaa Lennyn trimmauksen lauantaisia Turun Kv-näyttelyitä varten. Vähäsen Minna sitten siisti Lennyn housuja ja häntää. 10 kk iässä aussiet ovat kuulemma kamalimmillaan :-D Eivät ole enää söpöjä pentuja mutta eivät vielä aikuisiakaan, vaan tuollaisia hönöjä honkkeleita! No, eipä me sertejä lähdetty näyttelyistä hakemaankaan ;-)

Lenny pääsi Minnan luona "leikkimään" emonsa Fannin kanssa, joka runttasi Lennyä maahan niin lujasti ettei Dana ole vielä noin lujasti tehnytkään! Lenny otti kyllä tosissaan alistamiset ja murinat, mutta jossain kohtaa otti sen enää leikkinä ja häntä vain heilui kun toinen yritti ihan tosissaan laittaa kersaa kuriin ja lopettaa Lennyn riehumisen. 

Yövyimme viikonlopun kummieni luona, ja aamulla lauantaina kello 6 lähdimme ajamaan isännän ja Lennyn kanssa Turkuun. Lämpötila oli luvattu olevan Turun suunnalla -2, mutta se olikin -27. Hieman kylymä! Onneksi olimme matkassa Pasin autolla, minun autoni olisi hyvällä säkällä käynnistynyt n.-10 asteen pakkasella. Näyttelyt olivat siis Turun messukeskuksessa, jonne löysimme hyvin. Kallista tuo näyttelyissä käyminen vain on. Ilmoittautumismaksun lisäksi isännän sisäänpääsy 10 euroa, parkkimaksu 5 euroa ja luettelo 7 euroa. Kehän jälkeen syöty patonki ja limsa 12 euroa. 

Ennen kehää en sen kummemmin enää trimmaillut Lennyä, ainut oli mitä Minna suositteli oli tassujen lyhyen karvan harjaus vastakarvaan niin, että tassut näyttäisivät paksummilta. Lenny oli ihan ihmeissään näyttelyissä, olimmehan siellä ensimmäistä kertaa monien koirien ja ihmisten joukossa. Menimme kehään heti ensimmäisinä australianpaimenkoirien alkaessa 9.30. Lennyn juniorikehässä oli kaksi muuta urosta, joista toinen oli Minnan ulkomailta tuoma kasvatti ja toinen jo muotovalion arvojakin kerännyt. Olimme muutekin aika hauskan näköisiä noin tuuheaturkkisten komeiden uroiden vierellä :D Lenny oli jotenkin korkea rimpula toisiin verrattuna. Turkki teki tietenkin paljon, ja muutenkin vielä nuori ikä kun kasvu on ihan kesken. 

Olisimme voineet treenata enemmän ravaamista ja seisomista, eikä asiaa ei auttanut se, että joku vingutteli vinkulelua kokoajan kehän ulkopuolella. Tuomarina toimi espanjalainen Gil De Biedma Riviere Mario. Lenny oli niin otettu ja onnellinen kun tuomari tuli häntä arvioimaan että koko koira hetkui puolelta toiselle. Onneksi ilopissaa ei tullut :-D Tuloksena JUN EH, 3 sija. Joten olen todella tyytyväinen! Hyvä Lennari <3

Arvostelu kuului näin:

Vähän ylikasvanut ikäisekseen. Hyvä ilme. Ylälinja voisi olla parempi. Selkärangan kaari parannettavissa. Hyvä rinta, hienot kyljet (kylkiluut). Liikkeen pitäisi olla voimakkaampi ja leveämpi/pidempi. Rodunomainen lähestyttäessä.

A bit grown up for age. Correct expression. Topline should be better, tail-set is a bit low. Backangulation should improve. Good chest, nice ribs. Movement should be more powerful & wider.

Seuraavana kehään! Kuva: Mika Lepistö

 Kuva: Mika Lepistö

Kuva: Mika Lepistö



Jäimme katsomaan vielä Lennyn siskojen kehät, jonka jälkeen lähdimme ajamaan takaisin Tampereelle, jossa asteita olikin enää -10. Kävin Lennyn kanssa illalla lenkillä pitkin Tampereen katuja, oli aivan ihana ilma kun lunta sateli ja oli lämmin. Ei olisi millään meinannut malttaa mennä takaisin sisälle :-)

Sunnuntaina 20.1 oli ehkä maailman kivoin päivä Lennyn mielestä. Treffasimme Lennyn kolme sisarusta ja menimme porukalla jäälle riehumaan.







 X-pentueen sisaruksia Tikru, Salsa, Lenny ja Willem

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon Lenny EH:sta! Ootteko aatellu käydä vielä näyttelyissä vai oliko tämä kerta vaan "pakollinen kokeilu"? :D

    VastaaPoista
  2. Thanks ;) kyllä me aiotaan käydä, varsinkin kun Lennyhän on yhteisomistusuros, eli kasvattaja tulee käyttämään Lennyä astutukseen :) ihan hauskaa puuhaahan tuo on, kallista vain.

    VastaaPoista